Sustenabilitate

Declaratie de sustenabilitate

Angajamentul nostru

Industria fashion contribuie la producerea efectului de sera cu peste 8% iar studiile arata ca, daca nu se aduc schimbari majore, acest procent va creste exponential pana in 2050. Concetratia cea mai mare de poluare se regaseste in fabricile de materiale. In multe zone cu densitate mare a fabricilor de tesaturi s-a constantat un dezechilibru ireversibil al ecosistemului. Productia in sine, precum si deversarile de solutii toxice au ucis mare parte din flora si fauna.

Industria fashion aduce dupa sine si o a doua problema in materie de sustenabilitate: conditiile de munca si drepturile omului. Se stie deja ca mare parte a retailerilor de fast-fashion foloseste munca la negru, in special a copiilor si femeilor. Acestia lucreaza in conditii improprii, de multe ori periculoase, fiind platiti cu un salariu aproape de subzistenta.

Luand in considerare aceste aspecte, Gazzelle doreste sa creeze o un ecosistem sanatos de crestere a concepului de custom-made:

  • Nu producem serii pentru a nu avea produse care sa ramana nevandute si care apoi risca sa produca mai multa poluare; 

  • Incurajam consumul produselor care aduc plus valoare in viata si garderoba clientelor noastre;

  • Realizam incaltamintea numai la comanda, bazandu-ne pe conceptul de slow-fashion. Asa vei fi sigura ca iti cumperi produsul pe care ti-l doresti, de care chiar ai nevoie si pe care il poti folosi cu drag o perioada indelungata;

  • Nu sustinem produsele de proasta calitate, “pantofii din carton” care se deterioreaza dupa numai cateva purtari si ajung repede la cosul de gunoi;

  • Artizanii nostri lucreaza in conditii decente, intr-o atmosfera pozitiva si primesc salarii care le respecta munca;

  • Reciclam cea mai mare parte a materialelor care nu mai pot fi folosite in productie.

Cumparand produsele Gazzelle veti stii ca planeta este respectata!